vrijdag 12 juli 2024 om 17:35

Wout van Aert weer tweede: “Zat perfect geplaatst, maar moest even een seconde wachten”

Video Weer een tweede plaats voor Wout van Aert in de Tour de France. Nadat hij donderdag Biniam Girmay voor zich moest dulden, was het vrijdag Jasper Philipsen die met de zege ging lopen. “Ik zat perfect geplaatst, maar moest nog even een seconde wachten”, vertelde Van Aert na afloop bij de NOS. “Toen kwam Jasper met snelheid van achteren. Dat is jammer.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Verwijt Van Aert zichzelf iets? “Ik had misschien moeten durven om iemand ertussen te laten in de laatste bochten. Maar die vorige sprint waar Jasper won, liet ik er teveel tussen en kwam ik er ook niet meer aan te pas. Daarom wilde ik per se het wiel van Christophe houden.”

Koers
Het was geen normale massasprint in Pau. Het was van start tot finish koers. “Er zijn genoeg saaie dagen hier, waarin er nauwelijks wat gebeurt. Plots heeft de helft van het peloton door dat er nog veel ritten komen waar ze niks kunnen doen. Dan wordt er gekoerst. Misschien zijn veel jongens moe, maar als iedereen min of meer even moe is, krijg je alsnog een mooie koers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.