donderdag 4 juli 2024 om 17:55

Wout van Aert werd ‘opnieuw’ ingesloten door Jasper Philipsen: “Slechte gewoonte van hem”

Video Wout van Aert werd donderdag zevende in Dijon, maar kon zijn sprint niet volledig rijden. Van Aert begon goed aan zijn sprint, maar werd door Jasper Philipsen ingesloten. “Dit was niet professioneel de deur dichtdoen, hij ging echt naar de hekken”, vertelde Van Aert onder meer aan WielerFlits.

“Ik werd opnieuw ingesloten door Jasper Philipsen. Dat is een slechte gewoonte van hem”, was de Belg duidelijk. “Het was niet supergevaarlijk, ik kon nog aan de remmen komen. Maar ik zat wel op gelijke hoogte en hij ging echt naar de hekken. Hij voelde me, dat is niet professioneel de deur dichtdoen.”

“Of ik kwaad ben? Ik ben vooral blij dat ik recht ben gebleven. Ik zou wel kwaad zijn als er geen sancties zouden volgen. Hij hoeft voor mij niet uit de wedstrijd gezet worden, maar een declassering is wel op zijn plaats. Vandaag was het ook weer de ene na de andere gevaarlijke situatie in de sprint. Mijn benen waren wel goed, ik voelde me een stuk beter dan de vorige dagen. Daar ben ik blij mee.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden Rex, Abrahamsen en Ackermann na de achtste etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.