Wout van Aert wil de Tour gewoon uitrijden: “Dat is altijd al de bedoeling geweest”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 8 juli 2024 om 18:55

Wout van Aert wil de Tour gewoon uitrijden: “Dat is altijd al de bedoeling geweest”

Wout van Aert wil zijn zesde Tour de France tot een goed einde brengen. Eerder verraste de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout nog met een uitspraak op de Vlaamse openbare omroep. Vanthourenhout vertelde dat Van Aert zelf mag kiezen of hij in de Tour blijft tot het einde.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Met bepaalde renners zijn er afspraken gemaakt of uitrijden effectief nodig is. Wout van Aert mag zelf kiezen of hij uit de Tour stapt. En Jasper Stuyven ook. Tiesj Benoot is voor Tokio uit de Tour gestapt en dat was toen een bewuste keuze. Dat is echt supergoed uitgedraaid”, waren de exacte woorden van Vanthourenhout. De bondscoach vond dat een goede zaak, aangezien de Tour eindigt op 21 juli en de tijdrit in Parijs al op 27 juli op het menu staat. Op 3 augustus is het tijd voor de wegrit.

“Was zelf ook verrast om dat te lezen”
“Ik was zelf ook verrast om dat te lezen”, reageert Van Aert op de eerste rustdag van de Tour, in gesprek met Sporza. “Ik heb dat nooit echt besproken met Sven. Het is altijd de bedoeling geweest om de Tour uit te rijden. Na deze eerste dagen weet ik ook met zekerheid dat ik deze wedstrijd nodig heb om mezelf terug te vinden. Het doel is om Nice te halen.”

Voor aanvang van de eerste Tourtijdrit ging Sporza ook al langs bij Visma | Lease a Bike, om poolshoogte te nemen bij ploegleider Frans Maassen. “Dat klopt niet. Of dat hoop ik niet. Neen, het klopt niet”, reageert hij op de uitspraken van Vanthourenhout. “Wout wil hier zijn taken doen. En ik denk dat hij ook beter uit de Tour zal komen door de Tour uit te rijden. Dat kan af en toe met de rem erop zoals hij al gedaan heeft.”

“Wout hoeft niet alle dagen voluit te gaan”, ging de Nederlandse ploegleider verder. “Er zijn zeker kansen waarbij hij voor zichzelf mag rijden. Wout moet mee naar Nice en hij wil ook mee. Het is geen issue.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.