Wout van Aert wil gooi doen naar geel: “Ga het zeker proberen vandaag”
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 12:32

Wout van Aert wil gooi doen naar geel: “Ga het zeker proberen vandaag”

Wout van Aert gaat er alles aan doen om zaterdag te overleven in de eerste rit van de Tour de France. De Belgische renner van Visma | Lease a Bike verwacht een zware dag, maar gaat het zeker proberen. “Ik sta hier wel met twijfels aan de start”, vertelt Van Aert aan onder meer HLN

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is een heel zware rit om mee te beginnen. Er ligt niet echt een zwaartepunt in de etappe, maar in de laatste 80 kilometer volgt de ene klim na de andere. Ik sta zelf met meer twijfels aan de start dan ik had gewild, maar dat is ergens ook makkelijk koersen. Ik probeer het gewoon en zal het wel zien.”

“Ik ga het zeker proberen vandaag. Als ik de klimmetjes kan overleven, heb ik een kans.”, laat Van Aert weten. “Ik verwacht morgen meer spektakel, maar we moeten wel alert zijn. De hitte zal voor verschillen zorgen. De ene renner kan daar ook beter mee om dan de andere.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.