Wout van Aert wil rentree maken in Ronde van Noorwegen
Foto: Cor Vos
vrijdag 3 mei 2024 om 08:22

Wout van Aert wil rentree maken in Ronde van Noorwegen

Wout van Aert kan stilaan weer vooruitkijken na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. De Belg van Visma | Lease a Bike heeft er een doel van gemaakt om te hernemen in de Tour of Norway. Dat schrijft HLN.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert zit sinds een tweetal weken weer op de fiets, en als zijn herstel goed blijft evolueren, dan is de comeback in Noorwegen realistisch. De schade die de ex-winnaar van Milaan-San Remo opliep in Dwars door Vlaanderen was dan ook niet min. Van Aert brak er naast zijn sleutelbeen ook zeven ribben en zijn borstbeen, waardoor de overige klassiekers en de Giro d’Italia van zijn programma werden geschrapt.

De Tour of Norway staat op de planning van 23 tot 26 mei. Daarna zouden specifiekere trainingen moeten volgen richting de Belgische kampioenschappen tijdrijden en op de weg, die op 20 en 23 juni op de kalender staan.

Het grote doel van de zomer worden de Olympische Spelen. Maar Visma | Lease a Bike wil Van Aert voordien ook graag inzetten in de Tour de France, schrijft HLN nog. Nu het steeds onwaarschijnlijker lijkt dat titelverdediger Jonas Vingegaard klaar geraakt, kan hij daar voor ritzeges gaan en zich terwijl voorbereiden op de Spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.