maandag 1 juli 2024 om 11:16

Wout van Aert wil sprinten en adviseert Remco Evenepoel: “Zou voor het geel gaan”

Video Wout van Aert heeft sprintambities in de derde etappe van de Tour de France naar Turijn. Na zijn derde plaats in de openingsrit, waar hij de pelotonsprint won, wil de Vlaamse kopman van Visma | Lease a Bike nu ook zijn kans pakken. “Ik hoop van wel, ik voel mij wel oké na gisteren. Als dat zich verder zet, dan wil ik het wel proberen”, vertelt hij voor de start.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zondag viel Van Aert nog wel in de tweede etappe. “Ik heb wat serieuze brandwonden op mijn zitvlak, dus het was niet aangenaam. Maar gelukkig is het niets te erg”, aldus Van Aert. “Het kortste treintje in de geschiedenis, ik ga normaal Christophe Laporte aan mijn zijde hebben om mij te brengen. Dat is een van de beste lead-outs die je kan hebben. We gaan onze weg moeten zoeken.”

Wat betreft de strijd voor de gele trui; die ligt helemaal open nu Tadej Pogačar heeft gezegd van de trui af te willen. Voor Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en Richard Carapaz is er in Turijn kans op geel, omdat de som van etappe-uitslagen gaat bepalen wie het geel pakt. “Dat wordt interessant om te volgen. Wij zullen focussen op veilig binnenkomen”, zegt hij. En na lang nadenken: “Ik zou Remco adviseren om voor het geel te gaan, je kunt het maar gehad hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.