Wout van Aert wint voor het eerst de Kristallen Fiets
donderdag 17 december 2020 om 08:40

Wout van Aert wint voor het eerst de Kristallen Fiets

De Kristallen Fiets 2020 is voor Wout van Aert. De veelwinnaar van Jumbo-Visma is daarmee uitgeroepen tot beste Belgische wielrenner van het jaar. Hij wordt daarmee beloond voor zijn topjaar, waarin hij onder meer Strade Bianche, Milaan-San Remo en twee ritten in de Tour de France won.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het is de eerste keer dat Van Aert de Kristallen Fiets-trofee in ontvangst mag nemen. Vorig jaar ging de prijs, in het leven geroepen door Het Laatste Nieuws, nog naar Remco Evenepoel. Dit jaar scoorde Van Aert 1.076 punten, tegenover 828 punten voor nummer twee Evenepoel. Tim Wellens werd derde met 242 punten.

Van Aert: “Ik moet nog elk jaar progressie kunnen boeken”
“Het werd een heel bijzonder jaar en dus komt deze trofee voor mezelf niet als een complete verrassing, maar dat maakt het er uiteraard niet minder mooi op. Zeker omdat het mijn allereerste Kristallen Fiets ooit is”, vertelt Van Aert tegen Belga. Zijn hoogtepunt kan hij moeilijk kiezen. “Mijn hart balanceert tussen de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Maak er dus maar ineens die ‘Italiaanse week’ van.”

“Ik ben pas 26. Dat is een leeftijd waarop ik toch nog elk jaar progressie moet kunnen boeken. Er zijn zeker nog zaken vatbaar voor verbetering. De snedigheid van mijn demarrage, bijvoorbeeld. Dat kan een belangrijk wapen zijn in de strijd tegen jongens als Julian Alaphilippe”, kijkt de renner van Jumbo-Visma vooruit op 2021.

Kristallen Week
Vanwege de coronacrisis werd er geen gala georganieerd, maar een hele ‘Kristallen Week’. Eerder deze week werden Tim Declercq (Kristallen Zweetdruppel), Thibau Nys (Jongere van het Jaar), Allan Peiper (Ploegleider van het Jaar) en Lotte Kopecky (Kristallen Fiets voor vrouwen) al beloond voor hun topseizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.