Wout van Aert ziet vooral kansen in olympische wegrit: “Tour is een nadeel voor de tijdrit”
Van Aert samen met Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2024 om 18:11

Wout van Aert ziet vooral kansen in olympische wegrit: “Tour is een nadeel voor de tijdrit”

Slechts zes dagen na het einde van de Tour de France start Wout van Aert zaterdag in de olympische tijdrit in Parijs. De Belg denkt dat hij genoeg tijd heeft gehad om uit te rusten, maar ziet zichzelf niet als favoriet voor goud. Dat zei hij donderdag tijdens een persmoment, waar hij ook meer vertelde over de optie om met twee dichte wielen te rijden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb de laatste dagen van de Tour op een andere manier kunnen rijden dan gewoonlijk”, legde Van Aert aan onder meer Sporza uit waarom hij voldoende hersteld denkt te zijn. “Ik had er nog weinig te winnen en mijn hoofd zat al in Parijs. Momenteel voel ik me goed. De Tour zit in mijn benen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik zaterdag goed zal zijn. Ik had de Tour zeker nodig om een stap vooruit te zetten.”

Meer kans in de wegrit
In de Ronde van Frankrijk zelf waren de tijdritten van Van Aert geen groot succes. “Vooral die eerste tijdrit was zeker een van mijn mindere dagen. Ik was er mezelf niet. Ik ben ervan overtuigd dat het zaterdag beter zal zijn. Akkoord, het klinkt misschien weinig ambitieus, maar het doel is een tijdrit rijden waar ik blij mee en trots op kan zijn. Dat is al een tijdje geleden. Ik ben hier niet om de hoop te vergroten. Ik hoop zo kort mogelijk te eindigen. Wie weet eindig ik na de drie favorieten en zal ik toch tevreden zijn.”

Van Aert denkt dat hij in de wegrit een grotere kans op een medaille heeft. “Mijn aanloop is anders geweest dan ik me had ingebeeld voor deze tijdrit. Mijn ervaring leert me dat het beter is als je je 100 procent kan voorbereiden. Wat dat betreft is de Tour een nadeel. Maar voor de wegrit had ik deze Tour nodig.”

Twee dichte wielen?
Deze woensdag verkende Van Aert het parcours van de tijdrit al. Dat deed hij met een opvallende set-up van zijn tijdritfiets. Hij reed namelijk niet met één, maar twee dichte wielen. Dat was niet louter een test, vertelde hij op het persmoment. “Het is zeker een optie. We bereiden dit al een tijdje voor. Het is supersnel, maar de juiste omstandigheden zijn nodig.”

“Zaterdag zullen we beslissen. Het hangt vooral af van de wind, want je moet je fiets onder controle kunnen blijven houden. Ik was wel blij toen ik het parcours zag, want er is veel beschutting. Het kan dus een optie zijn, ook al ziet het er ongebruikelijk uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.