zondag 14 juli 2024 om 07:45

Zachte landing Jonas Vingegaard na uppercut Tadej Pogacar en het lelijkste interview uit de Tour

Video Visma | Lease a Bike kreeg de afgelopen week steeds meer vertrouwen in een goede afloop van deze Tour de France 2024. Waar ze naar Le Lioran mentaal een mokerslag uitdeelden, was Tadej Pogačar tijdens de eerste aankomst bergop heer en meester. Hij won 39 seconden op zijn Deense uitdager. Wat dit betekent hoor je in een nieuwe WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Tour is pas beslist in Nice, maar het lijkt erop dat Pogačar de sterkste renner in koers is. Dat beaamt ook sportief directeur van Visma | Lease a Bike, Merijn Zeeman. Hij zag dat zijn kopman waardes trapte van een heel hoog niveau, maar dat de Sloveen simpelweg nóg beter was. Dat was ook de conclusie van ploegleider Grischa Niermann. Vingegaard zelf was in ieder geval strijdvaardig. Wat opviel was – na de eerste teleurstellingen – dat de Nederlandse ploeg opvallend veel vertrouwen uit het verlies haalt en juist benadrukt dat de Tour de France allesbehalve beslist is. Ook bij UAE Emirates en rondom Remco Evenepoel noteren we louter positieve woorden.

Uiteraard blikken onze mannen ook vooruit naar de volgende bergrit. Die is zondag al, met aankomst op Plateau de Beille. Normaal gezien vindt Vingegaard daar meer zijn terrein en krijgen we waarschijnlijk ook voor het eerst een vlucht die om de dagzege gaat strijden. Dat zal allemaal zonder Amaury Capiot zijn. De onfortuinlijke Belg ging strijdend ten onder in aanloop naar de Tourmalet, aan de gevolgen van zijn valpartij in de sprint van een dag eerder. Onze mannen fileren Maxim Van Gils, die – ongeacht wie goed of fout zat – met een zeer opmerkelijk en lelijk interview reageerde op het voorval van vrijdag. Kortom, tune snel in voor de volgende WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.