Zeges voor Aniek van Alphen, Yorben Lauryssen en Laura Verdonschot in druk crossweekend
Aniek van Alphen - foto: Cor Vos (archief)
zondag 22 september 2024 om 19:14

Zeges voor Aniek van Alphen, Yorben Lauryssen en Laura Verdonschot in druk crossweekend

Het Belgische veldritseizoen laat nog even op zich wachten, maar veel veldrijders zijn al hun eerste wedstrijden aan het rijden. Dit weekend wisten Aniek van Alphen en Yorben Lauryssen hun eerste zeges van deze crosswinter te boeken, terwijl Laura Verdonschot al voor de vierde keer mocht juichen.

Fenix-Deceuninck-renster Aniek van Alphen sloeg dit weekend een dubbelslag. Zaterdag en zondag werden er C2-crossen gereden in de internationale veldrit van Bad Salzdetfurth, even ten zuiden van Hannover. Beide keren was Van Alphen de beste bij de elite vrouwen. Zaterdag klopte ze Julie Brouwers en Kiona Crabbé, terwijl zondag de tweede plaats was voor de Tsjechische Barbora Jerabkova. Bij de mannen gingen de overwinningen naar Federico Ceolin uit Italië en de Pool Marek Konwa.

In Engeland was er zaterdag de vierde ronde van de Hope Supercross. Laura Verdonschot wist er de vierde cross op rij te winnen in die Britse veldritreeks, waardoor de renster van De Ceuster-Bouwpount nu al kan kwartetten met haar zeges. Ze klopte Anna Kay en Lotte Baele met ruime voorsprong. Bij de mannen was er de eerste seizoenszege van Yorben Lauryssen van Pauwels Sauzen-Bingoal. De derde plaats was voor zijn landgenoot Bram Sprangers.

Dan waren er ook nog crossen in de Verenigde Staten en Zwitserland. In de Rochester Cyclocross van zaterdag trok de Française Hélène Clauzel aan het langste eind bij de vrouwen na een tweestrijd met de Canadese Maghalie Rochette. Bij de mannen won thuisrijder Andrew Strohmeyer overtuigend. Het Zwitserse veldritseizoen begon met de Radcross Illnau, wat leidde tot overwinningen voor thuisfavorieten Kevin Kuhn en Lea Stern.

Benieuwd naar alle veldrituitslagen van dit weekend? Bekijk hier een overzicht op CyclingFlash.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.