Opgaves George Bennett, Jai Hindley en Ilnur Zakarin in Catalonië
foto: Cor Vos
donderdag 25 maart 2021 om 13:03

Opgaves George Bennett, Jai Hindley en Ilnur Zakarin in Catalonië

Update Zoek niet meer naar George Bennett aan de start van etappe vier in de Ronde van Catalonië. De Nieuw-Zeelandse kampioen van Jumbo-Visma stapt niet meer op vanwege een luchtweginfectie, vertelt hij op sociale media.

“Ik vind het jammer dat ik niet meer start vandaag in de Ronde van Catalonië”, begint Bennett. “Ik zit opgescheept met een luchtweginfectie en er is geen manier waarop het nu nog beter wordt. Het is nooit leuk om een wedstrijd te verlaten, vooral op thuiswegen. Ik wens mijn ploeggenoten bij Jumbo-Visma het beste voor de tweede helft van de ronde.”

Bennett eindigde woensdag in de bergrit naar Vallter 2000 op meer dan elf minuten van ritwinnaar Adam Yates. In het klassement stond hij 58ste.


Update 10.47 uur – Opgave Ilnur Zakarin

In navolging van George Bennett heeft ook Ilnur Zakarin opgegeven in de Ronde van Catalonië. Bij de Russische klimmer, tegenwoordig koersend voor Gazprom-Rusvelo, speelt een heupblessure weer op.

Zakarin liep de blessure op bij een val in Tirreno-Adriatico. Hij hoopte dat de kwetsuur mee zou vallen, maar na drie zware dagen in Catalonië kwam de pijn terug. “Hij kan daardoor niet verder strijden in Catalonië”, vertelt ploegleider Denis Menchov, ook een oude bekende.

Daarnaast maakt Bahrain Victorious melding van de opgave van Domen Novak. De Sloveen had afgelopen nacht maag- darmproblemen.


Update 13.03 uur – Jai Hindley ziek afgestapt

Team DSM is donderdag zonder Jai Hindley begonnen aan de vierde etappe van de Ronde van Catalonië. De klimmer uit Australië, vorig jaar nog een van de revelaties in de Giro d’Italia, is ziek en uit voorzorg afgestapt met oog op zijn aankomende doelen. Woensdag werd Hindley 36ste op Vallter 2000, waarna hij de 33ste plek in het klassement innam.

Vroeg in de etappe stapte ook Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.