Zien! Edoardo Affini confronteert Victor Campenaerts over ‘in de pinten gevlogen’ concurrent
foto: Cor Vos
woensdag 11 september 2024 om 20:38

Zien! Edoardo Affini confronteert Victor Campenaerts over ‘in de pinten gevlogen’ concurrent

Edoardo Affini heeft in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden gewonnen. Na afloop passeerde de Italiaan in zijn kampioenstrui Victor Campenaerts, terwijl hij in gesprek was met WielerFlits. Affini kon het niet laten om de Belg te vragen naar zijn uitspraken voorafgaand aan het EK. In gesprek met Sporza had Campenaerts aangegeven dat één van zijn Italiaanse concurrenten ‘in de pinten was gevlogen’.

In gesprek met Sporza gaf de Belg afgelopen dinsdag aan dat hij niet aan de drank was gegaan bij het afsluitende diner van Lotty Dstny na de Vuelta España. Hij wilde graag fris aan de start verschijnen. Al had hij vernomen dat één van zijn concurrenten de verleiding niet had kunnen weerstaan. “Stefan Küng, Edoardo Affini en Mattia Cattaneo zijn mijn grootste concurrenten. Zij hebben ook allemaal de Ronde van Spanje gereden. En ik heb gehoord dat een van de drie wel in de pinten is gevlogen. En het is jammer genoeg geen Zwitser”, lachte de Belg.

De woorden van de Belg zullen voor de nodige motivatie hebben gezorgd bij Edoardo Affini. De Italiaan won met tien seconden voorsprong op Stefan Küng de tijdrit in Limburg. Na afloop kwam hij toch even verhaal halen bij Campenaerts. “Dat was een goed biertje, hè?”, grapte de Italiaan tijdens het interview met WielerFlits. De Belg lijkt even van zijn stuk gebracht, maar zweert dat het over die andere Italiaan, Mattia Cattaneo, ging. Affini kan er echter wel om lachen. Zo geeft hij toe dat hij zéker wel een biertje heeft gedronken na de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.