Zonneveld gaat experimenteren in Dutch Food Valley Classic
dinsdag 28 mei 2013 om 18:45

Zonneveld gaat experimenteren in Dutch Food Valley Classic

peloton algemeen

foto: Sirotti

Kersvers koersdirecteur Thijs Zonneveld is hard bezig de nieuwe Dutch Food Valley Classic vorm te geven. Zo gaat de koers drastisch worden ingekort, en komen er kleinere ploegen aan de start.

Dat laatste moet voor meer kanshebbers zorgen, pleit Zonneveld in de Veenendaalse krant. Er zullen zes renners per team aan de start staan. “Daardoor kan een ploeg de koers minder controleren. Dus maken ook meer renners kans op de winst. Er zullen hierdoor best sprinters of ploegen afhaken, dat is dan maar zo. We willen renners aan de start die de koers serieus nemen.”

Daarnaast zal de lengte van de semiklassieker worden beperkt tot 180 kilometer. “En wellicht in de toekomst wel naar 130 kilometer”, verklaart de wielerjournalist. “De mensen, het publiek, daar is wielrennen om te doen en die mensen zijn niet meer te interesseren voor zo’n lange voorspelbare koers.”

De 1.1-koers, die staat gepland op 23 augustus, blijft Veenendaal als startplaats houden. “We gaan vanuit Veenendaal in een rechte lijn en zo snel mogelijk naar de Posbank. Daar gaan de renners ongeveer acht tot tien rondes rijden, met veel klimmen dus.”

Daarmee zijn Zonnevelds ideeën echter nog niet op. “Ik wil camera’s in de koers, op fietsen bijvoorbeeld. Maar ook gegevens voor applicaties, zoals hoe hard wordt er gereden, waar rijdt die renner in het peloton, wat zijn de hartslagen van de renners. Daardoor wordt het allemaal interessanter voor de kijker.”

De vertrektijd zal na de toertocht rond 15.00 zijn, zodat de verwachte aankomsttijd tussen 19.00 en 19.30 komt te liggen. Daarnaast heeft Zonneveld nog een speciale wens, die waarschijnlijk nog langs de UCI zal moeten. “Ik ben in gesprek met Marianne Vos over deelname. Als zij wil dan is ze welkom.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.