Zürich 2024: Australië maakt nu al selecties bekend voor WK in Zwitserland
Grace Brown - foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2024 om 09:30

Zürich 2024: Australië maakt nu al selecties bekend voor WK in Zwitserland

De wegwedstrijden op de Olympische Spelen zijn nog maar net achter de rug, maar de Australiërs zijn al bezig met de wereldkampioenschappen in Zürich. De Aussies hebben vandaag namelijk hun selecties onthuld voor de WK, die eind september plaatsvinden. Onder meer Grace Brown en Michael Matthews zullen afreizen naar Zwitserland.

Matthews kan van de Australische mannen de beste uitslagen voorleggen, wat betreft WK’s uit het verleden. Hij was al tweemaal derde (2017 en 2022) en eenmaal tweede (2015). Het parcours in Zwitserland lijkt echter meer op maat van de klimmers. Australië heeft echter ook voldoende renners die vooral goed bergop kunnen.

Zo staan Ben O’Connor, Michael Storer, Jack Haig en Jai Hindley op 29 september aan de start van de wegwedstrijd. Het achttal bestaat verder uit Chris Harper, Nick Schultz en Callum Scotson. Luke Plapp doet niet mee aan de wegrit, maar de 23-jarige renner zal wel de tijdrit rijden op 22 september. In de olympische tijdrit in Parijs was Plapp op weg naar een mooie uitslag, maar daar kwam hij ten val. Hij onderging een buikoperatie, maar de Australische bond verwacht dus dat hij binnen anderhalve maand klaar zal zijn voor de tijdrit in Zürich.

Brown en Bradbury
Grace Brown is een van de blikvangers bij de vrouwen. Ze kroonde zich in Parijs onlangs tot olympisch kampioene tijdrijden. De 32-jarige renster zal haar carrière helemaal in stijl af willen sluiten door in september ook nog wereldkampioen tijdrijden te worden. Naast Brown starten ook Brodie Chapman en belofterenster Isabelle Carnes voor Australië in de chronoproef (22 september).

In de wegrit (28 september) zijn Brown en Chapman ook van de partij. Daarnaast worden Sarah Gigante, Ruby Roseman-Gannon, Amanda Spratt en Neve Bradbury uitgespeeld. Laatstgenoemde eindigde begin juli als derde in de Giro d’Italia Women en zal op het lastige parcours in Zwitserland ook een gevaarlijke klant zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.