Zwitserse MTB-legende Nino Schurter (38) is nog niet klaar
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 8 oktober 2024 om 17:13

Zwitserse MTB-legende Nino Schurter (38) is nog niet klaar

Nino Schurter mag dan al 38 jaar oud zijn, de Zwitser is nog niet van plan om zijn mountainbike aan de wilgen te hangen. De tienvoudig(!) wereldkampioen en Olympisch kampioen van Rio de Janeiro gaat nog een jaar door.

Dat heeft Schurter laten weten via Instagram. “Hallo allemaal. Vandaag wil ik mijn toekomstplannen met jullie delen. In 2004 reed ik mijn eerste Wereldbeker bij de profs en afgelopen zondag kwam er een einde aan mijn twintigste wereldbekerseizoen. Ik ben zo blij en trots met wat ik de voorbije jaren allemaal heb gepresteerd”, lijkt hij zijn afscheid aan te kondigen.

“Ik heb zoveel mooie herinneringen en zal ze ook voor altijd koesteren. Het mooiste is dat ik zoveel fijne mensen heb mogen ontmoeten tijdens mijn reis: vrienden, tegenstanders en de fans. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de vriendschappen, de geweldige avonturen en de mooie gevechten op de mountainbike… En dit zijn ook de redenen waarom ik nog niet klaar ben met mountainbiken.”

“Ik heb er nog te veel plezier in en op goede dagen ben ik nog altijd in staat om te presteren”, vervolgt Schurter. “Ik zal dan ook nog een wereldbekerseizoen afwerken in de kleuren van Scott-SRAM, met als hoogtepunt de manche in Lenzerheide. Ik koester zoveel mooie herinneringen aan mijn thuiswedstrijd. Ik kijk er dan ook naar uit om in 2025 weer op eigen bodem te koersen.”

Nino Schurter

Nino Schurter werd in 2016 olympisch kampioen – foto: Cor Vos

Duizelingwekkende statistieken
Voor Schurter beginnen de jaren inmiddels te tellen, maar zijn palmares blijft indrukwekkend. Bij zijn vijf olympische deelnames pakte hij brons (in Peking), zilver (in Londen) en dus goud in Rio.

Daarnaast is hij de absolute recordhouder qua aantal wereldtitels. Dat stelde hij in 2022 trouwens nog op scherp met een tiende en voorlopig laatste regenboogtrui. Schurter werd ook vijf keer Europees kampioen, won 36 Wereldbekers en schreef ook negen keer het eindklassement van de Wereldbeker op zijn naam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nino Schurter (@nschurter)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.