Hamburger met friet voor Evenepoel voor de rustdag: “Maar niet vol in het vet gelegen”
dinsdag 9 juli 2024 om 11:22

Hamburger met friet voor Evenepoel voor de rustdag: “Maar niet vol in het vet gelegen”

Op zondagavond hebben de chefs van Soudal Quick-Step een speciaal diner gemaakt voor Remco Evenepoel en zijn ploeggenoten. Een dag voor de rustdag was er ruimte voor een ‘cheat meal’. Het driegangenmenu deed ‘mentaal heel veel deugd’ bij de renners, aldus nutritionist Maaike Polspoel in gesprek met Het Nieuwsblad.

Normaalgesproken bepalen de nutritionisten wat de renners krijgen voorgeschoteld, maar “twee keer (de dagen voor de rustdagen, red.) voorzien we dus ook een cheat meal, waarbij we hen vragen waar ze zin in hebben”. Dat bleek het volgende te zijn: humus met rode biet en geraspte wortelsalade (het voorgerecht), een runderburger op een broodje met aardappelwedges uit de oven (het hoofdgerecht) en tiramisu met speculaas (het dessert).

“We voorzien maar één menu, want we zijn geen à-la-carterestaurant en dat gaan we ook niet worden. We kijken dus naar wat iedereen lekker vindt en dan pikken we daar iets uit. Hamburgers was in het verleden al een succes, dus serveren we dat nu opnieuw. En voor het dessert hebben we dit keer Ilan Van Wilder laten kiezen. Het moet niet altijd de kopman zijn die beslist, hè”, knipoogt Polspoel. “Voor de anderen is het ook eens leuk dat er naar hen wordt geluisterd. Maar op de tweede rustdag krijgt Remco zijn zin, want dan is er dame blanche.”

Échte cheat meals zoals friet met curryworst zijn geen optie. “Iemand vroeg om kebab, maar dat is voor in Nice”, aldus Polspoel. “Maar neem nu die aardappelwedges die ze krijgen. Die bakken we in de oven en dat geeft al veel meer het idee dat het frieten zijn, zonder dat het frieten zijn die vol in het vet gelegen hebben. Hun burgers mogen de renners zelf samenstellen met verschillende toppings en volgende keer kunnen het pizza’s zijn.”

Geplaatst als onderdeel van: Mathieu van der Poel vermaakt zich op golfbaan, mét nieuw kapsel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.